Boeken

Ook voor boekprodukties houden wij er van om de lat hoog te leggen.
Onze boeken zijn gewoon “af”.

Binnenwerken in 4 of 5 kleuren drukken we op grootformaat (en dan bedoelen we écht groot formaat): 162 * 122 cm (7B-formaat). Omslagen en stofwikkels tot max 6 kleuren op 3B (102 * 72 cm) formaat. Door dit enorm grote velformaat passen er afhankelijk van het afgewerkt formaat van het boek zodanig veel pagina’s op een drukvel dat we deze (tot 150 grs. mc papier) gewoon per 32 pagina’s per katern vouwen en brocheren.

Ongelooflijk wellicht, maar … wij doen het gewoon, ook met dit hogere grammage. De pagina’s blijven perfect gepositioneerd doordat in het impositieschema al rekening gehouden wordt waar in het katern welke pagina geplaatst wordt en de positie van de pagina’s met fracties van millimeters aangepast wordt.

Dít is pas kwaliteit!

Lees verder

Wij houden er van om samen met u de meest optimale specificaties samen te stellen:

wilt u graag een boek op afgewerkt formaat van 295 * 295 mm, dan zullen wij u laten zien dat indien u het formaat met slechts 1 mm verkleint tot 294 * 294 mm u zo’n 10 – 15% voordeliger uit zult zijn, doordat we dan per 40 pagina’s per drukvel zullen drukken in plaats van slechts 24 pagina’s per drukvel.
In enkele gevallen (afhankelijk van het afgewerkt formaat) kan een halflinnen band voordeliger zijn dan een volledig met papier beplakte band. Dit is afhankelijk van hoeveel omslagen er op het drukvel passen. Wij rekenen u dit graag voor.

Vrijwel al het benodigde papier kopen we in op exact het benodigde drukformaat; hiermee vermijden we overbodig afval dat anders wél in de kostprijs terugkomt, terwijl hier geen heel lange levertermijnen voor gehanteerd worden. Levertermijnen van 2 à 3 weken zijn voor de gangbare papiersoorten heel normaal. Alles vanzelfsprekend met een perfecte beheersing van de milieutechnische kant van het proces middels een ISO 14001-certificering.

Wij werken niet alleen voor een groot aantal Europese uitgeverijen; meer en meer Europese drukkerijen weten de weg naar ons te vinden voor produkties die zij qua specificaties of qua prijs niet zelf kunnen verzorgen. Voor ons is het heel gewoon om hier zeer vertrouwelijk mee om te gaan; indien gewenst vermelden wij in de colofonpagina “gedrukt door drukkerij … [hier kan uw naam staan] en leveren wij de boeken neutraal bij uw adres aan.